5-2: O cadete perde ante o líder

O ‘filial’ non puido puntuar na súa visita ás Relfas.

Derrota da Escuela de Fútbol Femenina Rosalía Cadete ante o Sárdoma (5-2) na quinta xornada da Liga Galega Cadete. O ‘filial’ non tivo a súa mellor actuación nas Relfas e topouse cun rival moi sólido, que se mantén invicto no seu campo con tres vitorias. Eva, Elisa e Lucía Fernández foron as goleadoras por parte do equipo local. O próximo choque para as de Sobrino será en Ou Seixo ante o Lóstrego CF.

Primeiros minutos de xogo moi disputados por parte dos dous equipos e moito respecto. Ambos saliron con presión alta e tratando de roubar ou mais preto posible dá área para crear problemas ao equipo contrario. Malia non baixar o ritmo, o conxunto vigués logrou ver porta no minuto 11′ logo dun polémico penalti sinalado polo colexiado do encontro, Victor cabeza de Puga. Eva non desaproveita o lanzamento dende os once metros sinalado a Laura Añón nun despexe de balón que non apreciou falta. O ‘filial’ non se botou atrás e reaccionou de inmediato cun disparo de Nerea, que significou o empate un minuto despois.

Con todo, malia baixar o ritmo do partido, o equipo de Julián Díaz volvía adiantarse no minuto 30′. Nunha xogada sen perigo e un pequeno barullo no área propicia que o balón acabe na portería defendida por Valeria logo de rematar Elisa. a reacción das azuis non foi tan rápida como no primeiro pero nove minutos despois, unha boa xogada de Cuquejo asistindo a Ester deixa á centrocampista soa ante Silvia Rodríguez e logra empatar 2-2 antes do descanso.

O Sárdoma sentencia
Nada máis comezar a segunda metade, as locais ampliaron a vantaxe logo dun mal despexe de Noa Domínguez que aproveita Lucía Fernández. O tanto espoleó ao Sárdoma malia contar as azuis con dúas ocasións claras de Laura Añón e Nerea. Non paraban de insistir as viguesas e, no 56′, Elisa aumentaba a vantaxe dun forte tiro afastado ao que Valeria non soubo responder. Malia os intentos de buscar as costas do rival, as xogadoras de Jorge Sobrino non acertaban a materializar algunhas das ocasións creadas. Todo o contrario que a goleadora do partido, Elisa, que no 70′ completaba o seu particular ‘hat-trick’ e sentenciaba un encontro gris por parte do Rosalía ante o sólido líder da categoría.

Ao término do partido, Jorge Sobrino comentábanos a súa valoración do partido: “Hai dous partidos moi diferentes. No primeiro tempo, o partido é moi parello, con gran actitude das miñas xogadoras aos goles encaixados, pero todo cambia no segundo. Unha segunda metade nas que cometemos moitas faltas de concentración, as cales fixéronnos perder o partido”

O Azul dobrega ao Amarelo no derbi da Liga Cadete

Nun derbi vibrante, con gran ambiente nas bancadas, os goles de Xiana serviron para levarse …