Site icon E.F.F. Rosalia

O Cadete colleita a súa segunda derrota a domicilio do ano

A EFF Rosalía Cadete cae ante Orzán nun partido no que non tivo ningunha opción de inquietar a vitoria local.

A Escuela de Fútbol Femenina Rosalía Cadete coñeceu por segunda vez a derrota na Liga Galega Cadete Feminina no que levamos de 2022 fronte ao Oerzán S.D. (4-0). As coruñesas souberon golpear nos momentos crave do encontro, como o foron nos primeiros minutos e nos últimos do primeiro tempo. Intentou rehacerse a escuadra azul pero non houbo xeito de desenmarañar a madeja defensiva que teceu o seu adversario, polo que ao equipo pontino xa lle toca pensar no seguinte compromiso fronte ao Caldas CF.

O equipo coruñés, ataviado de amarelo e negro, parecía que se quería facer acreedor do primeiro gol desde os primeiros instantes. De feito, non se cumpriu nin o primeiro cuarto de xogo e Ana Capelo remataba un centro de Macarena, 1-0. O dominio do xogo era local e as nosas intentaban saír á contra, pero sen xerar problemas a Yaiza. No minuto 28, unha boa xogada de Macarena na frontal do área termina cun remate á escuadra logo de golpear nunha das centrais azuis. Tocaba remar para parar un tren e intentárono en varias ocasións as pontinas pero o córner de Lidia non atopa rematadora en área pequena. Case cando xa expiraba o primeiro tempo, o partido poñeríase aínda máis difícil, Uxía remataba á rede un tiro afastado ao que nada puido facer Valeria.

Marchábase polo tanto por detrás no marcador o Cadete aínda que con tempo por diante e esperanzadas de intentar darlle a volta ao partido. Nada máis lonxe da realidade, o dominio e ocasións chegaban desde o bando local. Intentouno Nerea tras unha boa asistencia de Lidia, pero o seu golpeo defectuoso non atopou portería. Atrás destacaban Silvia e a debutante Miriam, encargadas de desbaratar moitas das xogadas de ataque das de Enrique Muñoz. De todos os xeitos, outro jarro de auga fría caería pronto sobre as de Sobrino cando, o partido estaba nos último cinco minutos, Ana Capelo remataba á rede nuevamente un centro desde a banda.

Ao final, non se moveu máis o marcador e os tres puntos quedáronse na Coruña. Agora soamente toca pensar no próximo compromiso en casa fronte ao Caldas C.F. Para o técnico, Jorge Sobrino “O resultado foi xusto, elas foron superiores os oitenta minutos, Nós quizais notamos en demasía as dimensións do campo”.