8-0: A EFF Rosalía non perdoa

O hat-trick de Noui, xunto o doblete de Zaira e os tantos de Fírvida, Besada e Yadira certifican no Monte da Aira unha primeira volta perfecta na Liga.

A Escuela de Fútbol Femenina Rosalía asina unha primeira volta perfecta na Liga goleando ao Comercial no Monte dá Aira. As de Saa fabricaron o triunfo nos últimos minutos da primeira metade, nos que marcaron dous goles. As de Saa fabricaron o triunfo nos últimos minutos da primeira metade, nos que marcaron dous goles. Especialmente bonito foi o de Noui, que cun disparo cruzado tras regatear a dous rivais fixo o 1-0. Fírvida, Besada, Yadira e Zaira, que asinou un doblete, certificaron o triunfo azul cun triplete da dianteira que abriu o marcador.

Os primeiros minutos transcorreron igualados, pero todo cambiou nos últimos cinco minutos, cando o Rosalía fixo os dous tantos que sentenciaron o partido. A boa presión do Comercial, que tan só contaba con once xogadoras na convocatoria, asfixio o xogo do centro local mentres lles durou o físico. Aos oito minutos, primeiro aviso. Yadira asiste a Zaira ás costas da defensa pero o chut da barbadesa deteno sen problemas Wanessa. Seis minutos despois, mesmas protagonistas e igual desenlace. O primeiro levou a firma de Noui. A ourensana, que saía de titular logo de dúas xornadas, recibiu no 22′ ao bordo do área, regateou a Estefania e Sheila e sacou un zurdazo ao pau contrario ante o que nada puido facer Wanessa. O tanto espoleó ás azuis, que ampliaron distancias dez minutos despois. Boa xogada de Besada pero Wanessa despexa a corner, preludio do gol de Fírvida ao saque do mesmo por Zaira.

Susto importante
Un minuto máis tarde, o susto do partido. Sabela fai un internada pola dereita e o seu centro non atopa rematadora pero nese momento cae esborrallada ao chan Xiana sen sentido. Rápidamente Miguel Abad, coñecido médico ourensano, acode desde a grada para auxiliala coa axuda da nosa xogadora Marta Besada. Por sorte, todo queda nun susto, ao recuperarse en poucos minutos e volver saltar ao campo logo de atoparse mellor.

A sentenza chegou coa primeira parte case terminada. Dous goles nos últimos cinco minutos de Zaira e Noui, ambas aproveitando dúas asistencias ás costas das centrais do Comercial.

O acerto das pontinas, que marcaron 36 goles nos cinco partidos que xogaron na primeira volta, continuou tralo descanso. Nada máis volver ao campo outros dous, Zaira no 47′ e Noui (49′) completaba o seu “triplete” ao aproveitar un pase de Marta Besada ás costas de Sheila e superar a Wanessa no man a man. A asistente cambiou de papel no seguinte. Aida, máxima asistente da EFF Rosalía, foi a encarga de novamente sumar unha asistencia máis, cedendo o balón a Besada, para superar a Wanessa por alto. Roubo de Lidia en defensa, centro da centrocampista ao bordo do área e Yadira fixo o resto no 56′. Disparo cruzado sen parala ao pau, imparable. Así logrou o oitavo gol do encontro.

Co partido encarrilado, as ocasións seguiron chegando pero o marcador xa non se moveu, pero as “desgrazas” das visitantes continuaron, que trala lesión doutra das súas xogadoras e xogar gran parte dos segundos 45 minutos con 10 xogadoras. Goleada da Escuela de Fútbol Femenina Rosalía e a pensar xa no primeiro partido da segunda volta contra o Lalín (sábado, 17:00 h *horario non confirmado).

Touro-Rosalía: a polo cuarto posto

O noso equipo visita o Municipal de Loxo no encontro da 22.ª xornada de Liga …