0-3: Vitoria no estreo da Liga

Os goles de Zaira, Lidia e Olaia en propia porta. dan os tres primeiros puntos á EFF Rosalía nun partido cun ritmo baixo.

A pesar de que o partido non comezaba con bo pé, a colexiada Fernández Pedrera Muñoz non deixaba sentar no banquillo ao delegado do equipo Jorge Sobrino, a Escuela de Fútbol Femenino Rosalía de Saa debutou na Liga con vitoria en Salvaterra. Os goles de Zaira, Olaia en propia porta e Lidia, deron os tres primeiros puntos ante o Sporting Club San Mateo. Desde o inicio do encontro o equipo saíu enchufado, aínda que a temprana tarxeta amarela recibida por Sabela (min.2) fixo que a lateral tivese que baixar o ritmo desde nada mais comezar o partido. A primeira xogada de perigo foi para o equipo visitante aos cinco minutos, o disparo de Zaira superou a Noelia e adiantou ás azuis. O partido estaba controlado polas pontinas pero o segundo fíxose esperar. No 41′ volveu adiantarse o Rosalía, Olaia marcou na súa propia portería e deixou o marcador en 0-2 ao descanso.

A volta de vestuarios a primeira será para Fírvida logo dun roubo de balón de Zaira, pero o disparo saíu elevado. Ambos equipos querían dominar e ter a posesión do balón con respecto aos seus contrarias pero novamente serían as pupilas de Miguel Saa as que volverían acertar na portería contraria. Unha boa combinación de pases terminou na asistencia de Fara a Lidia, autora do terceiro. O partido rompeuse pero as ocasións non terminaron de finalizarse ante o bo labor de ambas defensas. Primeiros tres puntos das pontinas que a semana que vén debutarán en casa fronte ao Racing de Vilariño, equipo que está semana tivo xornada de descanso.

Temos que mellorar moito

Miguel Saa, adestrador EFF Rosalía Senior

Unha vez terminado o encontro, o técnico azul atendeu aos medios do club analizando do seguinte xeito a vitoria da EFF Rosalía no primeiro partido de competición: “O partido foi baixo en ritmo, pero competido por ambos equipos. Pola nosa banda, apenas concedidos ocasións”. Aínda queda traballo por diante, segundo Miguel Saa: “Temos que mellorar moito e centrarnos no Vilariño, que vai ser un partido moi rifar e para o que temos que traballar algúns desajustes”.

Rosalía-Praiña: a pola terceira vitoria seguida

O noso equipo, que encadea dúas vitorias seguidas, busca seguir o refacho no Municipal de …