2-0: O Infantil recupera sensacións a costa do San Mateo

Primeira vitoria do ano para o infantil na última xornada da primeira volta da competición.

A EFF Rosalía infantil logrou a súa primeira vitoria do ano no partido correspondente á 9ª xornada do campionato. O filial azul gañou por dous goles nun encontro que dominaron de principio a fin e marcado pola volta do xogo de toque característico do equipo. Ester abriu o marcador na primeira metade para rematalo Silvia nos segundos 40 minutos.

A primeira ocasión clara foi de para Nerea pero non acertou entre os tres paus. Aos poucos, a EFF Rosalía comezou a aproximarse máis á área rival con balóns desde a banda, en especial pola dereita, onde Ester estaba a crear moito perigo. No 24’, unha falta desde a devandita banda de Nerea é rematada ao voo por Ester subindo o 1-0 ao marcador.

O partido seguiu polos mesmos camiños, control do balón local e dominio a medular pero non sería ata a volta de vestiarios cando Silvia (44’) nunha subida por banda decantase o partido definitivamente para as azuis, a pesar de quedar moitos minutos para o final. A única aproximación do San Mateo sería mediada a segunda metade nun disparo afastado que detivo sen problemas Valeria. Ao final, vitoria do Rosalía, que tivo opcións de ampliar o marcador pero non foron materializadas.

Con este resultado, a EFF Rosalía infantil remata a primeira volta na cuarta posición, a un punto de Orzán, tres do Vitoria FC e nove do líder Vitoria CF “D”.

“Serviunos para volver tocar o balón e reflectir o adestrado durante a semana e, á súa vez, gañar en confianza para os partidos da segunda volta, que en 15 días recibimos a Mos, un rival que a recado quererá levar algo positivo do Monte dá Aira”, comento Alba Rodríguez ao remate do partido.

• Copiar

Derrota do Infantil ante un superior Mos

As azuis non puideron puntuar no Municipal de Oira ante o líder da categoría. A …