3-0: Vitoria no peche da liga

A Escola de Fútbol Feminina Rosalía concluíu un brillante campionato e xa pensa na fase de ascenso.

O subcampión do subgrupo V pechou unha brillante Liga gañando contra Cañiza no Municipal de Oira. A Escola de Fútbol Feminina Rosalía, que tivo máis oportunidades para levarse a vitoria, xa pensa na fase de ascenso do próximo domingo, 21 de maio, contra un rival que se decidirá no sorteo de mañá martes. As primeiras ocasións foron do noso equipo. Sabela rematou coa dereita un pase de Ester, pero o seu tiro topouse co traveseiro e o rexeite caeu a Ana. No minuto 12, Sabela fixo o 0-1 ao finalizar cun disparo por arriba no man a man ante Ana. Replicou Cañiza cun centro chute de Linda. Na seguinte xogada, Noui iniciou a ofensiva desde o sector dereito, cedeu a Aldarita que avanzou ata o bordo da área para enganchar un derechazo ao que ida puido facer Ana. As de Tobaruela seguiron insistindo pero ata os último minutos do primeiro tempo non xeraron máis ocasións. A dez para o descanso, Bonjoch probou de lonxe á saída dun córner e un minuto despois a punto estivo de recortar distancias Emma. A dianteira plantouse soa ante Rocío, que desbaratou a ocasión cunha boa intervención.

Tras o paso polos vestiarios, Tobaruela deu entrada a Aroa, Vicky e Candela. Aos poucos minutos de arrincar a segunda parte, Zaira rematou un pase desde a dereita de Ester, que blocou sen problemas Ana. As pontinas seguían dominando pero cun ritmo moito máis baixo que nos primeiros 45 minutos. A dianteira buscaba o gol e estivo preto de logralo cun disparo da raia tras unha boa combinación de Laura e Candela. Xusto antes Emma desperdiciaba a mellor ocasión visitante ao rematar un centro de Linda en área pequena que despexa a córner Aldarita. No minuto 64, Noa despexa desde o lateral, non puido controlar Oliveira e rematou Vicky por enriba do traveseiro. O ‘luminoso’ mantívose ata o 80′ e a EFF Rosalía pechou o marcador cunha xogada que iniciou Sabela desde a esquerda, cedeu á carreira de Vicky que asistiu a Zaira á zona de perigo da área visitante onde a ‘francotiradora’ non perdoou cun remate ao primeiro toque ao fondo da rede. A próxima cita será o 21 de maio na primeira roda da fase de ascenso.

Aguiño-Rosalía: a sénior busca os tres puntos en Ribeira

O noso equipo afronta outra partido clave na loita polos postos de fase de ascenso …