5-0: Rosalía supera a primeira eliminatoria con goleada

Candela, Laura, Vicky, Zaira e Aldarita marcaron os goles azuis ante o Chantada nun gran partido das pontinas.

Gran partido da Escola de Fútbol Feminina Rosalía no momento máis apropiado. O senior superou con claridade ao Chantada na primeira rolda do playoff de ascenso a Primeira. Cun ambiente de gala no Municipal de Oira, as de Pere Tobaruela mostráronse serias e contundentes en ataque para gañar 5-0 e superar os cuartos de final. Candela, Laura, Vicky, Zaira e Aldarita marcaron os goles nun partido controlado por parte das pontinas. A próxima fin de semana, as azuis buscarán a clasificación á final no Municipal de Oira fronte ao Silva.

A EFF Rosalía non tardou en mostrar as súas intencións. Apenas transcorrera tres minutos de partido cando Noui deu o primeiro aviso cun disparo que se foi alto. As azuis impoñían o seu xogo e o Chantada tentaba adiantar liñas e acazaparse atrás. A partir dos dez minutos, as nosas empezaron a encadear ocasións. Noui levaba o perigo coa súa velocidade pola dereita. Precisamente, unha xogada da dianteira finalizou cun disparo que rexeita a córner Laura Rodríguez. Á saída do córner chegou o primeiro. Candela executa, o seu centro tras rexeitalo a defensa recólleo Noa no bordo da área, centra ao pau contrario e o balón termina novamente en Candela, que marca no segundo pau.

Máis goles
Co marcador en contra, o Chantada non se viu vencido. Eva protagonizou a ocasión máis clara sobre a área de Rocío. A centrocampista remata un contragolpe ao pau ao superar o a saída á nosa gardameta. Aos 17 minutos de xogo probou sorte Candela, seu golpeo desde a frontal sae pegado ao pau. As nosas seguiron tentándoo e souberon aproveitar os espazos logrando o segundo. Noui presionou a Ángela provocando o córner da defensa, Zaira deu o pase desde a esquina para que Laura volvese bater a Laura Rodríguez (30’). Primeira parte perfecta do Rosalía que, mesmo, puido irse con máis vantaxe ao descanso.

Vídeo: Partido completo.

O Chantada necesitaba recortar distancias, pero as de Tobaruela eran donas do encontro e só tardaron cinco minutos en facer o 3-0. Vicky remata ao primeiro toque entre Andrea e Natalia un centro desde a dereita de Noui no 50’. As azuis mostrábanse moi serias en defensa e seguían buscando as súas oportunidades para ampliar o marcador. O tempo xogaba a favor dun Rosalía moi ben plantado no campo. E así chegou o cuarto. Xogada colectiva que empeza cun saque de banda de Sabela a Laura en campo propio, a defensa devolve á lateral, cede a Aldarita que prolonga a Candela, nosa centrocampista ponse o mono de ‘Laudrup’ e asiste a Zaira con pase milimétrico entra as centrals rivais para que o dianteira cruzamento no man a man ante a gardameta chantadina. Tobaruela comezou a mover o banco e deu entrada a Ester. Máis tarde, entrarían ao campo Sampayo e Clau.

ZAIRA XA MARCOU 18 GOLES ESTA TEMPORADA

Pasaban os minutos e o marcador non se movía. De feito, no 77’, Ester probou sorte sen premio. Do mesmo xeito que Bonjoch catro minutos despois cunha bolea que Laura Martínez despexa a córner. Pechou o marcador Aldarita co gol do partido. Clau centra desde o sector dereito e a centrocampista engancha un dereitazo desde a frontal que se coa pola escuadra. A Escola de Fútbol Feminina Rosalía avanza a semifinais, onde espera a SD Silva o vindeiro domingo ás 12.00 horas no Municipal de Oira.

Touro-Rosalía: a polo cuarto posto

O noso equipo visita o Municipal de Loxo no encontro da 22.ª xornada de Liga …