5-1: Triunfo e segundo posto

Zaira, cun dobrete, Noui, Clau e Carmen en propia porta, marcaron no triunfo ante o Xuventú Aguiñoen o Municipal de Oira.

Gran exhibición ofensiva da Escola de Fútbol Feminino Rosalía no Municipal de Oira. O noso equipo fíxose co triunfo ante o Xuventú Aguiño no último partido do mes de novembro. As de Alberto Tamayo sufriron no primeiro tempo, pero adiantáronse na continuación co gol de Zaira (47′), sentenciando en tan só dez minutos (do 63’ ao 73’) cos tantos de Noui, Zaira e Clau. No 87′, as visitantes reduciron a distancia. Un tanto en propia porta nos minutos finais puxo o 5-1 definitivo no marcador.

O encontro comezou con ou disparo desde a frontal de Carla que bloca Noa sen problemas. Xuventú plantouse no Municipal de Oira cun equipo compacto e defensa adiantada bloqueando a sala de máquinas das azuis e provocando numerosos foses de xogo das nosas. Aos 4 minutos de xogo, Zaira remata desviado en semibolea un centro de Feijóo. Sampayo desde o sector dereito, foi a nosa xogadora que xerou máis perigo. Así, aos nove minutos, coloca un balón na área que Vicky remata e Elsa envía a córner. No 12′, intérnase na área e conecta un disparo que acabou estrelándose no poste na ocasión máis clara da primeira metade. No 23’, un balón ás costas de Feijóo recólleo Sabela Grela e o seu centro remátao fora Oukal. Sampayo tentouno novamente cun disparo desde o lateral que desviou a porteira rival. O noso equipo non atopaba a forma de ‘abrir a lata’ e á media hora de xogo, unha ofensiva desde a dereita de Sampayo non acerta no control Bonjoch e adiántase Elsa antes do seu remate. A primeira metade terminou con dúas chegadas visitantes. Lara executa un córner que desvía Noa cando o balón se coaba dentro da portería e, posteriormente, Carla proba sorte de lonxe cun chute que bloca nosa gardameta sen problemas.

Sampayo foi un ‘pesadelo’ para a defensa rival.

Seis goles na segunda metade
Na segunda metade de partido a tónica foi a mesma que na primeira: superioridade pontina, pero con goles. Tamayo deu entrada a Clau por Vicky e axustou ao equipo tácticamente e estás modificacións deron os seus froitos con cinco goles. Primeiro, Zaira aproveitou un centro de Clau ao segundo pau para adiantar ao equipo na primeira acción tras a continuación (47’). Tres goles máis en dez minutos (do 62′ ao 72′) sentenciaron. Noui, tras un magnífico pase longo entre liñas de Sampayo, fixo o 2-0 ao segundo remate tras despexar o primeiro Elsa. No 67’, Zaira ampliou a vantaxe anotando o seu segundo tanto e Clau, no 72′, finalizou unha nova chegada das azuis. O noso equipo monopolizaba as accións ofensivas. Con todo, a pesar das numerosas internadas do noso equipo, Sabela Grela recortou a distancia para as visitantes. Pero a resposta pontina non se fixo de rogar e Sabela, un minuto despois, provocou o gol en propia porta de Carmen ao enviar o balón ao fondo a rede nun centro ao momento de penalti da lateral, poñendo novamente terra polo medio e sen tempo para máis.

Tres puntos valiosos que colocan ás de Tamayo no segundo posto a dous puntos do noso próximo rival, Concello de Boiro. A nota negativa, a lesión de Feijóo á hora de xogo, a espera de máis probas para saber o seu alcance. O técnico azul, analiza para a web o ocorrido onte en Oira: “Foi un partido difícil debido á boa formulación defensiva que propuxo Xuventú. Apreciábase que sabían o desenvolvemento ofensivo que propoñemos, facendo un posicionamento táctico-defensivo que nos/nos custou superar. Tras o descanso, fixemos algunha variación táctica e propuxemos un desenvolvemento ofensivo distinto, o cual permítenos superar a súa liña defensiva e marcar o primeiro. A partir de aí, todo máis fácil e puidemos aumentar o resultado”. Destacando que “será un rival para ter en conta, cun equipo moi serio e traballado”

Vídeo: Partido completo.

Aguiño-Rosalía: a sénior busca os tres puntos en Ribeira

O noso equipo afronta outra partido clave na loita polos postos de fase de ascenso …