Gran vitoria e ‘hat-trick’ de Noui no estreo no Municipal de Oira

Os goles da dianteira ourensana, de Patricia, Zaira e Aida dan os tres puntos á Escuela de Fútbol Femenina Rosalía, que asinou uns trinta minutos ao comezo que sentenciaron o partido.

A Escuela de Fútbol Femenina Rosalía estreou como campo local o Municipal de Oira e fíxoo sumando os tres puntos contra o Vilariño. O triunfo fraguouse nunha espectacular primeira metade do equipo adestrado por Miguel Saa, que se marchou ao descanso gañando 4-1 pero no minuto 31′ o marcador xa reflectía un 3-0 que sentenciaba o encontro. Aos dous tantos de Noui no comezo da primeira parte sumáronse o de Victoria en propia porta e Patricia para sentenciar nos primeiros minutos, na segunda metade novamente Noui, Zaira e Aida deixaron o marcador no 7-1 final. As azuis son líderes empatadas en ‘gol average’ co Peñasco e continúan invictas na Liga.

Todo se puxo a favor pronto. O Rosalía adiantouse aos dous minutos. Noui aproveita un rexeite no poste logo dunha xogada na que Silvia viuse presionada e no barullo no área o balón acabo nos pés de Noui depois de petar no poste e a dianteira non falla. Catro minutos máis tarde aumentaron a vantaxe as locais. Balón en profundidade a Noui no bórde do área que fai un auto pase ante Ana Rodríguez e regatea na saída a Silvia e marca a porta baleira. Pasaban os minutos e Rosalía estaba cada vez máis cerca do área rival. Ata que o seu dominio fructificó no terceiro no minuto 28′. Córner que saca Ana Seguín e nun barullo de xogadoras en área pequena a pelota acaba dentro da portería visitante. Gol en propia porta de Victoria. O dominio seguiu fructificando en ocasións de gol e tan só tres minutos despois co cuarto de Patricia. Boa xogada de Fara polo ataque esquerdo, asiste a Patricia no bordo do área e a centrocampista non falla.

Gran vitoria e ‘hat-trick’ de Noui no estreo en Oira.

Pouco durou a alegría ás de Saa, que viron como tres minutos despois acurtaban a desventaxa. O gol foi de Antonella, que nunha boa xogada individual pola esquerda, aproveita as dúbidas das defensas para cruzar o balón ao pau contrario da portería defendida por Rocío.

Probas na segunda metade
Coa o suficiente vantaxe no marcador e os cambios a volta de vestuarios, Saa decidiu probar ás súas xogadoras en distintos postos aos habituais pero o xogo non se viu afectado. As ocasións eran todas en área visitante e tan só oito minutos logo da reanudación, unha boa xogada de Fírvida que asiste a Ana Seguín entre as centrais deixa á dianteira soa, a súa remate rexéitao Yara e é aproveitado por Noui (53′) para marcar a pracer e apuntarse o terceiro no seu casillero habitual. No 54′ entran ao campo María e Zaira, que monopolizaron as ocasións nos seguintes minutos, en especial a dianteira barbadesa. Sete minutos despois, a primeira. Internada por banda de Noui que centra e Zaira remata, despexa Yara e volve rematar a dianteira e vólvea a blocar a porteira. Como preámbulo do sexto, unha boa xogada de Aida termina co remate de María que se escapa por moi pouco fora. Un minuto despois, no 69′, quen non falla é a “francotiradora”. Noui asiste á dianteira e de remate cruzado supera a Yara. Aínda quedaba a última perla de Aida. Xogada persoal da centrocampista, fai a parede con Zaira e dentro do área non perdoa. Goleada no estreo no Municipal de Oira que levanta ás azuis ao segundo posto empatadas no gol average co líder Peñasco.

Rosalía-Praiña: a pola terceira vitoria seguida

O noso equipo, que encadea dúas vitorias seguidas, busca seguir o refacho no Municipal de …