Fin de semana dos equipos Cadetes

Vitoria do Amarelo na casa e empate do azul a domicilio ante o Lóstrego.

Os dous equipos da canteira azul en categoría Cadete puntuaron esta semana. A Escola de Fútbol feminino Rosalía ‘Azul’ volveu de Chaín con 1 punto e as súas compañeiras do ‘Amarelo’ lograban os tres puntos en casa ante o Xuventú de Aguiño.

Primeiro ‘+3’ da EFF Rosalía ‘Amarelo’.

Lóstrego CF-EFF Rosalía ‘Azul’ (1-1)
O equipo dirixido por Tamayo e Carlos suma o seu segundo empate consecutivo ante un Lóstrego que empataba o encontro a tres minutos do asubío final por medio de María Pilar. O Lóstrego quería mellorar a súa situación no torneo tras perder o último partido contra Atlético Arousá. Polo seu lado, as pontinas tivéronse que conformar cun empate ante as súas compañeiras do ‘Amarelo‘. Despois do partido, Lóstrego se situa en novena posición, mentres que Rosalía ‘Azul’ quedan sétimas ao concluír o encontro. Con este resultado, Lóstrego suma un punto por dous das nosas.

EFF Rosalía ‘Amarelo’-Xuventú Aguiño (5-1)
Primeiros tres puntos do equipo dirixido por Javier Alonso nun partido onde a posesión do balón era completamente das nosas xa que o equipo rival deixaba propoñer ao noso equipo á espera de pillar algún contragolpe. Na primeira chegada con perigo, Sofía remata un córner e adianta no marcador ás locais aos 7 minutos de xogo. Aumentaron a vantaxe as xogadoras de Carlos Díaz tras unha boa internada de Sabela, que supera a Abigail cun derechazo desde dentro da área (2-0, minuto 25′). O dominio era local e ao bordo do descanso chegou a sentenza nunha boa xogada de Sofía, que tras recibir o esférico no pico da área, desfaise da central e cruza o balón un balón que toca a meta rival, pero non acerta a despexar fose (3-0).

Tras o descanso, Sofía a punto estivo de aumentar máis a vantaxe pero se atopou cunha boa intervención de Abigail. Ao bordo da hora de xogo, recortaron distancias as de Victor Manuel. Valeria aproveita un balón solto na área, tras un pequeno barullo á saída dun córner, para marcar o 3-1. No minuto 65′, un despee desde a defensa pega en Sofía e acaba no fondo da rede, xogada desafortunada provocada pola presión da dianteira azul. Tan só catro minutos despois, Sofía asinaba o seu particular ‘póker’ ao marcar o definitivo 5-1. A dianteira inicia o ataque desde medio campo, atopa un corredor no sector defensivo rival para entrar na área e asinar o seu cuarto gol.

Fin de semana da Liga Cadete

Vitoria do ‘Amarelo’ e derrota do ‘Azul’. Fin de semana de compromisos oficiais para os …