Triunfo no último partido da Primeira Fase

O Infantil impúxose na súa visita ao líder Mos cun ‘Hat-trick’ de Victoria.

Tres puntos para a Escuela de Fútbol Femenina Rosalía, que venceu ao líder Mos (2-4) no seu último partido da Primeira Fase. O noso Infantil sumou a súa sexta vitoria na Liga Galega Infantil Feminina tras callar un partido moi completo, no que Vitoria marcou un ‘Hat-trick’. O equipo dirixido por Diego Castro pecha a Primeira Fase cun triunfo moi importante que, debido á vitoria de Umia, non valeu para clasificarse á Fase Final polo título.

O Infantil remata a 1ª fase cun moi bo sabor de boca.

Arrincaron moi serias as pontinas, que non tardaron en crear ocasións de gol. Foi no minuto 12 cando Antia logrou adiantar ás súas tras ganarlle as costas a sua lateral esquerda e concecta unha volea que entra pola escuadra dá portería defendida por Fátima. Malia a vantaxe, o dominio era local, algo ao que non están afeitas as nosas xogadoras, que habitualmente adoitan levar o peso do partido. O dominio local non tiña o premio de xerar perigo no área das nosas, polo contrario, seguiu insistindo o Infantil aproveitando os espazos que deixaban os seus rivais. No 25′ Victoria non desperdiciaba un balón entre lineas de Nair para definir ante Fátima. Antes de pasar polos vestuarios, de novo Victoria fixo o terceiro noutra acción na que a dianteira acertou no man a man ante a guardameta rival.

Nada máis arrincar a segunda metade, Mos recortou distancias. Gran xogada das de Cristian Taibo cunha perfecta vaselina de Naiara á que nada puido facer Aldara. Non apareceron nervios nin tensión nas facianas dás xogadoras do Rosalía, que estaban convencidas do bo partido que estaban a realizar. Durante 15 minutos o partido convertiuse nun ida e volta constante sen un dominador claro. Durante ese tempo recortaron máis distancias as locais. Naiara aproveita un erro na saída do balón para marcar o 2-3, era o minuto 60. O gol deu ás ás amarelas, que se envorcaron a por todas en ataque. Non se relaxaron as pontinas que, no 73′, aproveitaron os espazos que deixaban ás súas costas as locais para saír á contra. Xiana Carballo colocaba o balón para que Victoria sentenciase o partido. Finalmente, o marcador non se moveu máis e o Infantil logrou a sexta vitoria da tempada, pero os tres puntos logrados non tiveron recompensa da clasificación á fase polo título. ¡Non pasa nada!, agora todas concentradas na Fase Consolación.

Ao final do partido, Diego Castro mostrouse moi orgulloso das súas xogadoras e do partido realizado ante o campión do Grupo II: “Ou partido e ou resultado clasificatorio que tivemos é un premio ao traballo e a mellora día a día dás xogadoras. Merecían unha alegría así polo seu compromiso e actitude durante todo ou ano”. Ademais resaltou que “o Mos só recibira 8 goles en toda a liga e cinco foron obra do Rosalía, iso fala do potencial dás rapazas”.

O Infantil vence no último partido do ano (1-4)

As pontinas derrotan ao conxunto sanxenxeiro nun encontro no que tiveron que remontar o gol …