Fútbol, goles, solidez e unha gran vitoria

Triunfo do Infantil ante o Valladares nun bo partido das azuis, superior ao seu rival en todas as facetas do xogo de principio a fin.

A Escuela de Fútbol Femenino Rosalía impúxose ao Club Deportivo Valladares por 0-6 nun completísimo partido das azuis, que se mostraron superiores case desde principio a fin ao cadro vigués, colista na Liga Galega Infantil. As consignas eran claras, dominar o xogo co balón controlado dende a primeira liña. A partir de aí, conseguir xirar o xogo de banda a banda para que apareceran os espazos por dentro.

O cadro azul (esta vez de amarelo) na súa primeira chegada clara adiantouse no marcador. Un pase filtrado acabou nos pés de Victoria. A dianteira rematou a pracer á rede (5′). Co marcador a favor sentiuse realmente cómodo o equipo de Castro, que fixo o 0-2 cinco minutos despois nunha acción de Victoria. Con vantaxe azul por 0-3, nuevamente de Victoria e sen ningún sobresalto chegouse ao tempo de descanso.

Intentou dar un paso adiante o equipo visitante na segunda metade, con varias premisas para cumprir antes de meter gol, que as de Castro fixeron a perfección. O equipo buscou subir o ritmo con balón mediante poucos toques e buscando maior verticalidade ao chegar a zona de ataque. A partir da hora de xogo chegou recompénsaa en forma de goles, tres entre o 60′ e 70′ minutos. O primeiro obra de Antía. A ’19’ azul recibiu un bo envío de Nair e cun bo tiro superou a Leticia. Era o minuto 60′ e todo parecía encarrilado.

Pero aí non ía parar o Infantil. O equipo seguiu buscando a portería visitante e atopouna de novo no minuto 66′ cunha acción fortuita de Leticia, o seu mal despexe remátao Victoria ao fondo da rede. A mellor acción do partido puxo o último gol no marcador. Córner que despexa a defensa e Aline cunha boa definición de bolea desde fóra do área supera a Leticia. pechando o 0-6 final.

Diego Castro, ao remate destacou que “as nenas van asimilando os conceptos que lle pedimos, independentemente do resultado de cada encontro, que nesta categoría é anecdótico. Hoxe marchamos contentos polo gran progreso que están a levar”. Tamén aproveitou para valorar o debut de Blanca no equipo: “Gustaríame destacar tamén o gran partido de Blanca no seu debut, que logo de comezar a xogar ao fútbol fai moi pouco, estase adaptando fenomenal”.