Vitoria e remontada con dobrete de Noui

Dous goles da dianteira e outro de Zaira, que xa leva 15 na liga, dan os tres puntos remontando o gol inicial de San Mateo.

San Mateo homenaxeou á súa xogadora no primeiro partido tras o seu pasamento.

A Escola de Fútbol Feminino Rosalía sumou os tres puntos no Municipal de Oira ante o San Mateo tras dar a volta na segunda parte ao 0-1 co que o conxunto pontareán adiantouse nos primeiros compases da segunda parte. Zaira fixo o 1-1 e Noui, cun dobrete, selou o triunfo nun encontro no que as azuis desperdiciaron un penalti.

O encontro comezou con moito ritmo e chegadas constantes a ambas as áreas. San Mateo foi o primeiro en tentalo aos 40 segundos cun tiro de Lucía que estivo preto de sorprender a Noa. Aos dez minutos, un balón entre liñas de Noui remátao Sampayo ás mans de Noelia. Inmediatamente despois, Pili proba sorte desde a media lúa, pero o seu disparo sae alto. A resposta local chegou por partida dobre con dous remates de Zaira no 16’ e o 17’ respectivamente. A partir de aí, o encontro baixou de intensidade e chegouse ao descanso sen apenas oportunidades salvo o tiro afastado de Pili no 34′, ainda que non atopou portería.

Nair e Miriam substituíron a Clau e Vicky ao descanso. Todo púxose costa arriba a volta de vestiarios co gol de Carol aos 2 minutos da continuación. Noa tenta combinar con Nair e Carol curta o pase para superar por alto á gardameta (0-1). As de Tamayo tiñan 43 minutos por diante para reverter a situación e tardaron sete en logralo. As pontinas foron a por o partido e no 52′, Candela envía un balón á área rival, Noelia despexa e Zaira, moi atenta, empata o encontro (1-1).

Dobrete de Noui
Dous minutos despois, o noso equipo confirmou a remontada nun rápido contragolpe que finalizou de forma maxistral Noui cunha exquisita definición ao cruzar o balón ante a saída de Noelia. 2-1 e o partido non estaba pechado con 36 minutos por diante. Así, a punto estiveron de volver as táboas ao marcador nun remate de Lucía no 56′, ante o que se luciu Noa cunha bonita estirada para enviar o balón a córner. Eran os minutos máis tolos do partido, con chegadas a ambas as áreas e un novo gol parecía ser cuestión de tempo e dous minutos máis tarde, chegou o terceiro tanto local. Rubricouno Noui coa dereita previa asistencia de Zaira, que participou nos tres goles do noso equipo. Rosalía seguía buscando o gol e puido chegar en dúas xogadas consecutivas. Na primeira, Noelia salvou no minuto 62 ás pontareanas ao estar máis acertada que Sampayo dentro da área e, aínda estivo máis brillante no 66′. Bonjoch entre dentro da área e é derrubada por Otero, Shery Díaz non dúbida e sinala os once metros. A centrocampista é a encargada de executalo e Noelia adiviña as súas intencións e despexa nunha gran estirada. De aí ata o final, o San Mateo envorcouse sen sorte para atopar o premio do gol. Carol e Xema probaron fortuna e Noa volveu brillar en senllos disparos.

O partido detívose no minuto 24, dorsal de Tellado.

Emocionada homenaxe
A Escola de Fútbol Feminino Rosalía realizou unha sentida homenaxe a club e familia de Paula Andrea Tellado con motivo da visita do club ‘laranxa’ despois do falecemento do seu xogadora número 24. Nos prolegómenos do encontro, a nosa capitá entregou un ramo á familia, gardar un sentido minuto de silencio e detívose o partido aos 24 minutos de xogo, un minuto de emocionados aplausos, deron paso á continuación do partido. Pola súa banda, Santo Mateo portou lazos negros e unha pancarta para lembrar á súa xogadora.

Vídeo: Partido completo.

Check Also

Rosalía-Praiña: a pola terceira vitoria seguida

O noso equipo, que encadea dúas vitorias seguidas, busca seguir o refacho no Municipal de …