4-0: O sénior golea e achégase ao obxectivo

Un tanto espectacular de Bonjoch, outro de Vicky e Zaira e Patri, en propia porta, certifican o triunfo da Escola de Fútbol Feminino Rosalía, que xa está a 3 puntos da fase de ascenso.

A Escola de Fútbol Feminino Rosalía non cede no seu obxectivo de clasificarse á fase de ascenso e logrou unha importante vitoria fronte ao Praiña no Municipal de Oira. O noso sénior, que xa está a catro puntos do segundo clasificado, forxou o seu triunfo na segunda metade. Adiantouse por medio de Vicky e ampliou distancias ao bordo da hora de xogo cun dereitazo espectacular de Bonjoch. Zaira sumou o seu gol 101 como Rosalía e Patri, en propia porta, selaron a goleada do noso equipo.

Baixo unha intensa calor, a Escola de Fútbol Feminino Rosalía saíu a impoñer o seu xogo pero sen a intensidade doutros partidos. A primeira chega dá de perigo, aos 17 minutos, cun disparo de Zaira que salgue desviado. Un minuto despois, Candela recupera a posesión, cede a Sabela no sector esquerdo, a defensa avanza ata a liña de fondo e o seu centro ao primeiro pau remátao Zaira pegado ao pau. Foi o primeiro aviso da dianteira barbadesa. As de Tamayo apenas sufrían atrás a pesar de que Lidia probou sorte cun disparo que blocó Noa sen problemas. Tentouno Noui superada a media hora cun derechazo desde a área pequena que Laura Gestoso desviou a córner.

Goleada en la segunda mitad
Praiña atopouse no 49′ co primeiro gol das de Tamayo. Iniciouno Clau ao provocar un córner, executouno Candela e Laura remata de cabeza no segundo pau e Vicky empúxaa sobre a liña para marcar o 1-0. Dous minutos despois, un balón colgado á área termina coa derriba de María sobre Zaira, Cid Menor sinala os once metros, ante as protestas das xogadoras visitantes. A dianteira é a encargada de executalo e Laura Gestoso adiviña a dirección e despexa, Noui recolle o rexeite e asiste a Zaira, que marca, o colexiado sinala fóra de xogo. A piques de cumprirse a hora de xogo, as pontinas estaban desatadas e en dous minutos chegaron outros dous goles. No 57′ chegou o segundo. Noui recupera en tres cuartos de campo, combina con Bonjoch, busca zona de disparo e sorprende a Laura cun disparo impresionante coa dereita desde fóra da área ante o que nada puido facer a gardameta. Sen tempo para dixerilo, o terceiro subiu ao marcador tras unha boa xogada de Vicky desde o sector esquerdo, entra na área e asiste a Zaira para que, coa portería baleira, empuxe o balón ao fondo da rede.

A mala sorte cebouse con Praiña no cuarto ao marcar Patri en propia porta un remate de Zaira que despexa Laura Gestoso e a central envía dentro da súa portería (4-0, minuto 68). As azuis puideron ampliar a vantaxe en dúas ocasións de Nair e Laura, pero o marcador xa non se moveu nunha espectacular goleada e a pesar de non ser un dos mellores partidos das nosas e estar moi condicionado pola temperatura.

Vídeo: Partido completo.

Aguiño-Rosalía: a sénior busca os tres puntos en Ribeira

O noso equipo afronta outra partido clave na loita polos postos de fase de ascenso …