2-0: O derbi foi para o Rosalia

Os tantos de Noui e Vicky certifican a vitoria das pontinas no primeiro derbi da tempada.

A Escola de Fútbol Feminino Rosalía levouse o primeiro derbi da tempada e venceu ao Arenteiro cun gran encontro no Municipal de Oira. O equipo encadeou a terceira vitoria da tempada nunha semana na que, ademais, non recibiu un gol. As de Tamayo dominaron lixeiramente desde o inicio e aos cinco minutos dispuxeron da primeira xogada de perigo. O disparo de Feijóo de falta non atopou portería.

Foi o preámbulo do que se atoparía o Arenteiro durante o primeiro cuarto de hora. Recuperou Candela no 13’, entregou o esférico a Noui e o centro da dianteira contrólao espectacularmente Zaira, chega á área e o seu remate en mala posición sae desviado. A partir deses momentos, o partido pelexouse no centro do campo sen chegadas reseñables por ambos os equipos. O gol chegaría a cinco minutos do descanso. Xogada individual de Clau polo sector dereito, intérnase na zona defensiva rival e o seu centro remátao Noui ao fondo da rede. Desde o gol ao descanso, a única ocasión visitante chegou a balón parado. Leti saca unha falta a Sabela e Expo proba fortuna, Noa bloca sen problemas.

O equipo fixo un gran despregamento físico durante os 90 minutos.

A primeira ocasión tras o paso polos vestiarios foi tamén para as locais e en forma de gol. Presión que forza un saque de banda a favor, saca Clau e profundiza a Candela, a centrocampista centra desde o ‘cal’ e Vicky aparece no segundo pau para rematar ao primeiro toque a gol (2-0, ,minuto 53′). Puido marcar o segundo a pequena dianteira dez minutos despois nun contragolpe moi rápido, pero o seu tiro sae desviado. No minuto 70′, novo contragolpe iniciado por Candela, progresa cara a Noui, regatea a María e o seu tiro desde a media lúa non atopa os tres paus. A resposta visitante chegou nove minutos despois. Falta desde a dereita que executa Nuria pero non acertou a bater a Noa. A continuación, a os meus protagonista asiste a ‘Peli’, que aproveita un rexeite para disparar pegado ao pau. O desgaste físico por parte de ambos os equipos propiciou novas chegadas nos últimos minutos. A primeira nun xoga entre Zaira e Noui que remata a última e detén Nerea. Responden as carballiñesas, novamente a balón parado. Nuria tenta sorprender cun córner olímpico que despexa Candela en área pequena. A última, no 87′ para Lidia, pero o seu remate deteno a gardameta local en dous tempos.

Tres puntos pero cun balance negativo en forma de lesións, ao acabar antes de tempo o partido Lú, Laura e Sampayo. Nos próximos días, coñecerase o alcance das lesións das tres defensas.

4-0: O sénior golea e achégase ao obxectivo

Un tanto espectacular de Bonjoch, outro de Vicky e Zaira e Patri, en propia porta, …