3-0: Vitoria ante un bo Pontellas para manter o liderato

Feijóo adiantou á EFF Rosalía co asubío antes do descanso e Zaira e Fara rubricaron o triunfo con dous tantos na segunda metade.

A Escola de Fútbol Feminina Rosalía continúa con pleno de triunfos no inicio da liga. As de Tobaruela lograron o terceiro consecutivo ao vencer ao Pontellas no Municipal de Oira e séguense líderes do campionato. Feijóo abriu o marcador e Zaira e Fara deron o tres puntos ao noso equipo con dous goles na segunda parte. O partido que tivo dúas metades moi diferenciadas, unha gran segunda metade serviu para sentenciar un duelo moi madurado durante un primeiro acto dominado polas visitantes que, por segunda xornada consecutiva, recibiron un gol antes do asubío que sinalaba o descanso.

As porriñesas saíron a por o partido e aos 5 minutos Adriana encara no man a man a Rocío, que detén o tiro da dianteira. Non cederon terreo e 13 minutos despois á saída dun cóner, Sabela salva baixo paus o remate de Marta no segundo pau. O dominio e as ocasións eran rivais, mentres que as azuis non creaban ningún perigo. A pesar do dominio, o gol non chegaba. Rosalía apertou e comezou a encadear oportunidades de gol. Primeiro foi unha boa xogada colectiva que acabou cun envío por encima do traveseiro de Feijóo. Prolegómeno o mazazo para as visitantes. Co tempo cumprido, falta sobre Laura en tres cuartos. O disparo de Candela pega no traveseiro e o rexeite aprovéitao Feijóo en boca de gol e facer o 1-0.

A segunda parte arrincou con Rosalía indo arriba. Tobaruela deu entrada a Yadira, Aldarita e Fara e a resposta do noso equipo non tardou en chegar. No 54’, Rocío sacou unha magnifica man a un disparo de falta de Patricia e, catro minutos despois, transición de Sabela, que cedeu para Feijóo, cuxo centro remátao Zaira adiantándose a Marta e Ángela. A partir de aí, o partido foi converténdose nun ida e volta. As pontinas continuaron atacando e o noso equipo non cejaba no seu empeño e no minuto 70 apareceu Fara.

Fara é a máxima goleadora do senior con 6 dianas.

Sentencia
Recuperación de Aldarita na medular, rápida transición da centrocampista, a tres cuartos do campo non dubida Fara e o seu tiro de rosca acaba no fondo da rede a pesar dunha boa estirada de Ángela. As de Tobaruela seguiron insistindo con remates de Chao, Fara, Sabela e Zaira, este último rebotado no poste. Por parte visitante, a ocasión máis clara chegou a tres minutos do final. Lara centra desde o sector dereito para o remate de Adriana que atopa á resposta de Rocío con outra excelente intervención. Tres de Tres, que mantén ás azuis como líderes ao ter mellor gol-average que Lóstrego ‘B’.