(4-0): O sénior golea ao Pontellas

Noui, Vicky, Zaira e Candela tras unha gran xogada colectiva, marcaron para o noso equipo no primeiro partido de febreiro no Municipal de Oira.

A Escola de Fútbol Feminino Rosalía sumou os tres puntos no seu primeiro encontro de febreiro no Municipal de Oira. Goleou ao Pontellas e aumentou o refacho de partidos sen perder na casa (10). De novo Zaira non faltou á súa cita co gol (13 en 15 partidos) do mesmo xeito que Noui, quen abriu o marcador no primeiro minuto de xogo. Vicky, de vaselina e Candela rubricaron o 4-0 definitivo tras unha boa xogada colectiva.

Saíu eléctrica e intensa Rosalía, o que lle permitiu xerar perigo moi pronto. Así, nada máis comezar, Vicky presiona a saída de balón visitante e provoca a cesión de Ana Mª a Raquel, a gardameta despexa e Noui engancha un derechazo desde o bordo da área que acaba ao fondo da rede. Bonjoch recuperou a posesión e o seu remate coa esquerda sae moi centrado e, no 6′, Raquel detivo un remate de Zaira. Dous minutos despois, un rápido contragolpe iniciado cunha recuperación de Feijóo o apuntilla Vicky ao superar a liña defensiva rival en velocidade tras un pase en longo de Sampayo. A dianteira supera no man a man a Raquel cunha vaselina para facer o 2-0 (8′). Inmediatamente despois, Zaira atopou a resposta de Raquel a outro remate dentro da área. Non paraban de tentalo as de Tamayo, que tiveron moi preto o 3-0 catro minutos despois. Vicky puxo un bo pase á carreira de Noui que, tras escaparse en velocidade, topouse coa boa colocación da gardameta.

As pontinas eran donas e señoras do encontro e o seu esforzo obtivo recompensa. Candela e Noui inician a ofensiva cunha parede no perfil dereito, a dianteira cedeu o balón de primeiras a Zaira, que se creou a súa propia ocasión e conectou a súa zurda para facer o 3-0 (15′). A resposta visitante, en dúas ocasións que desbaratou Noa a Alexia, moi ben colocada. A primeira, en disparo desde a frontal e a segundo, nun cabezazo da dianteira á saída dun córner (29′). A dez minutos do descanso chegou a puntilla final co cuarto para a marcadora das pontinas. A xogada comeza en Noa, a gardameta continúa o xogo con Laura, a defensa supera a primeira liña defensiva rival e filtra o balón á carreira de Candela, que, segundo toca área, pica o balón para bater coa destra a Raquel.

Tras volver de vestiarios, o partido foi outro. Pontellas non se vía capaz de remontar e Rosalía sentía gañadora. Desta maneira, non chegaron máis goles a pesar de tentalo ambos os equipos. En especial, as visitantes por medio de Lara. A centrocampista probou sorte de lonxe aos 65 minutos, cinco minutos despois asistiu a Lucía, pero o seu remate sae centrado e sen forza e, por último, coas mesmas protagonistas o esférico sae fose pegado ao poste. Entre medias, un remate afastado de Feijóo despéxao Raquel a córner cunha boa intervención.

Alberto Tamayo, atendía á nosa web ao termo do mesmo, analizando o ocorrido durante os noventa minutos: “Partido disputado contra un equipo que se dedicou a defenderse, onde se apreciaban as ausencias con respecto ao partido da primeira volta, valente na proposta, pero incapaz de xerar perigo no noso área en todo o partido, acumulando moitas xogadoras preto de a súa área, facéndonos moi difícil as transicións ofensivas, Onde nós non soubemos por momentos superar con claridade”.
“O partido resolveuse na primeira media hora, e ante a escasa proposta ofensiva do rival, o control do partido foi noso. Na segunda parte, non fomos capaces de superar e materializar as escasas opcións que tivemos”, indicou o técnico.

Vídeo: Partido completo

Rosalía-Praiña: a pola terceira vitoria seguida

O noso equipo, que encadea dúas vitorias seguidas, busca seguir o refacho no Municipal de …