Derrota do Infantil na estrea ligueira

As adestradas por Manu e Carlos tiveron as súas opcións na primeira metade, pero as caldenses acabaron impoñendo a súa experiencia.

A Escola de Fútbol Feminina Rosalía Infantil vólvese sen carga na estrea ligueira ante o Caldas CF (1-6). O conxunto dirixido por Manu e Carlos tivo as súas opcións nos primeiros minutos ante un rival que xa viña coa rodaxe da categoría e ao que aguantaron ata o primeiro gol.

Na primeira metade, o equipo pontino comezou moi presionante e así chegou a primeira ocasión, aínda que sen éxito sobre a portería de Alicia. Cayetana recupera un balón e o seu posterior disparo despéxao a gardameta visitante.Sen ocasións, as pontinas buscaban controlar o esférico e que as visitantes non creasen excesivo perigo e o certo é que foi ao contrario, caldeáselas enlazaron ata seis ocasións antes de abrir o marcador. Sara Fresco, Diana, Laura, Daniela en dúas ocasións e Catuxa, probaron sorte, en fronte Iara desbaratou cada unha delas, pero no ecuador da primeira metade, un córner sen aparente perigo acabou co gol de Sara Fresco desde a esquina da área.

Con este tanto, as visitantes sentiron máis cómodas, logrando outros dous tantos antes do descanso. No 28′, un centro desde o sector dereito á área remátao Catuxa ao fondo da rede. Catro minutos despois, Lara Soutullo, recupera na saída do balón local e non perdoa no man a man (0-3).

Mihret, nun lance do encontro.

Tras o descanso, Iara cedeu o testigo a Paula baixo paus e de novo tentárono as azuis con tres xogadas consecutivas de Sara como protagonista principal. Dous disparos que detén Alicia e unha asistencia a Mihret, que a interior envía desviada por pouco. Un minuto despois de superar a hora de xogo, Daniela amplía a distancia cun balón alto ao que nada pode facer Paula. Inmediatamente despois, Mihret non perdoa un fallo na saída de balón rival para acurtar distancias (1-4). Un espellismo, xa que Catuxa volve aumentar a vantaxe no 69′. A dianteira non perdoa nun contragolpe e cruza ante Paula, que toca o esférico, pero non o suficiente como para afastalo dos tres paus (1-5). Non cesaron as caldenses e Catuxa proba sorte novamente blocando Paula. Aos 77 minutos, Daniela puxo o seu segundo tanto pechando o resultado definitivo nunha xogada na que a ‘dez’ non perdoa. Tras ese gol, Cayetana tentouno pero Alicia, moi atenta, detén o balón.

Así, a Escola de Fútbol Feminino Rosalía Infantil non puido sumar na estrea ligueira nesta tempada 2023/24 tras un encontro no que “Comezamos moi nerviosas co que se desorganizaron as xogadoras e non foron capazes de levar a cabo as ideas que lles transmitimos antes de empezar. Desta maneira elas foron moi superiores ata o descanso”, indicou Carlos ao termo do mesmo. Con respecto á segunda metade, o técnico mostrouse máis contento ao “axustalas tácticamente fomos capaces de desenvolver un moi bo fútbol. En saída de balón e cando nos tocaba defender, tivemos unhas canto chegadas á área contraria moi claras e o factor diferencial foi a efectividade, xa que o equipo rival foi capaz de materializar as súas ocasións”.

O Infantil vence no último partido do ano (1-4)

As pontinas derrotan ao conxunto sanxenxeiro nun encontro no que tiveron que remontar o gol …